Welkom op de Nederlandse website over de Volkswagen Golf Country. Op onze site proberen we alle informatie te zetten die er in Nederland te vinden is over deze zeer bijzondere auto.

UPDATE WEBSITE 28 DECEMBER 2021
Beste Country liefhebbers! De feestdagen zijn weer (bijna) voorbij, en het jaar 2022 staat voor de deur. Hopelijk wordt dat een beter jaar dan 2021, althans wat meetings etc. betreft. Afgelopen jaar was in dat opzicht een dieptepunt. Wel hebben we een aantal nieuwe Contry bezitters in de App-groep mogen verwelkomen. Ik zal trachten het register te actualiseren, maar kom daarvoor dan misschien nog bij jullie in de lucht.

Enkele weken geleden heb ik ook weer de lijst met bekende Country's bijgewerkt. We hebben nu van een groot aantal Country's inzichtelijk of ze APK hebben, welke kleur ze zijn, of ze van origine Nederlands zijn of geïmporteerd zijn. Alles is openbare informatie vanaf de site van de RDW. Wel zijn we erachter gekomen dat nog steeds Country's door de RDW bij import verkeerd geregistreerd worden. Let daar dus op als je zelf een Country importeert of laat importeren. Heb je een Country die alleen als Syncro geregistreerd staat, meld dat dan ook bij de RDW, want dat is gewoon niet correct. Let er ook op dat de aanduiding erbij staat voor een katalysator, want anders kun je daar tegenaan lopen bij het aanschaffen van een milieusticker voor Duitsland.

Aantallen Totaal in NL 115
5 december 2021 Totaal met APK 40
  Origineel NL 68
  Origineel NL met APK 26

Kleur Montana groen 43
  Blauw 22
  Rood 16
  Grijs 14
  Zwart (onbekend of Chrome) 4
  Chrome 3
  Zwart, geen Chrome 8
  Wit 2
  Bosgroen 2
  Oranje 1

Registratie VW Golf Country 5
  VW Golf Syncro 1
  VW Golf Country 66kW u9 90
  VW Golf Syncro Country 1
  19e-299 1
  VW Golf 3
  VW Golf country 72kW u9 10
  VW Golf Country u9 1
  VW Golf Country Syncro 2
  VW Golf CL Syncro 72kW u9 1

10-12 Juni 2022 Internationale Zomermeeting te Renesse
De Internationale Zomermeeting voor Country's uit alle landen. Deze keer is die nog dichterbij dan in 2021, in en rodom Renesse, dus gewoon in Nederland. Wat we allemaal gaan doen is voor een klein gedeelte bekend, maar het zal ongetwijfeld weer een evenwicht zijn van uitstapjes, ritten, lekker eten en 's-avonds gezellig samenzijn!
Wij (Daniëlla en Ik) en Ralph zijn de organisatoren, en als er meer NL-Country's willen komen kunnen kunnen die meer informatie opvragen via de contactgegevens op deze site.

VW Golf Country Zomermeeting 2022

Afbeelding met buiten, lucht, water, natuur

Automatisch gegenereerde beschrijving

Renesse – Nederland

 10 juni 2022 – 12 juni 2022

 

Wij verblijven het weekend in Hotel De Zeeuwse Stromen en hebben daar bijzondere prijsafspraken voor dit weekend. Dit arrangement is niet te boeken via de website. Tevens staan een aantal deelnemers op een camping in de buurt.

Mocht er interesse zijn om het weekend mee te maken, stuur dan een berichtje via het contactformulier op deze website.

Het aantal plaatsen is nog zeer beperkt.

Vooraf reserveren is noodzakelijk.

 

UPDATE WEBSITE 15 AUGUSTUS 2020
Beste Country liefhebbers! De enige geplnde meeting van dit jaar is weer voorbij........maar was een geweldig succes! Jullie hebben echt wat gemist! Zie de foto's onder het tabje "meetings".

Op deze meeting is ook gelijk de datum van de meeting in de zomer van 2021 bekend gemaakt.

23-25 Juli 2021 Internationaal Sommertreffen te Gütersloh
De Internationale Zomermeeting voor Country's uit alle landen. Deze keer is die een stuk dichterbij, in en rodom de plaats Gütersloh op een kleine 300km vanaf Utrecht. Wat we allemaal gaan doen is nog onbekend, maar het zal ongetwijfeld weer een evenwicht zijn van uitstapjes, ritten, lekker eten en 's-avonds gezellig samenzijn! Misschien dat de meeting ook al een dag eerder begint met mogelijk een bezoek aan een bierbrouwerij, maar daar wordt nog aan gewerkt.
Wij (Daniëlla en Ik) gaan er in ieder geval naartoe, en Ralph ook, en als er meer NL-Country's mee willen kunnen die zich bij ons aanmelden via het contactformulier op deze site, dan stuur ik je meer info over hotel en kosten. 

UPDATE WEBSITE 22 JUNI 2020
Beste Country liefhebbers! Helaas is het jaar tot nu toe niet gelopen zoals we gehoopt hadden. Alle meetings tot nu toe zijn niet doorgegaan, en iedereen weet wel waardoor.

De meeting die in ieder geval wel doorgaat is de meeting in Duitsland:
7-9 Augustus 2020 Internationaal Sommertreffen 30 jaar VW Golf Country
De Zomermeeting van onze Duitse vrienden, maar ook open voor buitenlandse Country's. Deze keer is die een behoorlijk eindje uit de buurt, op de grens met de voormalige DDR, in de plaats Werningerode bij het Harz-gebergte. Onderdeel van deze meeting is een bezoek aan Autostadt in Wolfsburg.
Wij gaan er in ieder geval naartoe, en Ralph ook, en als er meer NL-Country's mee willen kunnen die zich  aanmelden via www.vw-golf-country.de. Mocht dat niet lukken, meld je dan aan via het contactformulier, dan zorg ik dat de aanmelding bij de organisatie komt.

UPDATE WEBSITE 19 FEBRUARI 2020
Beste Country liefhebbers! Het nieuwe jaar is weer al een tijdje onderweg, en de eerste meeting met onze Duitse Country vrienden zit er weer op. Ook dit jaar staan er nog een heleboel andere  evenementen voor de deur. We zijn ook nog steeds op zoek naar iemand die regelmatig deze website kan bijhouden. Helaas is de vorige update ook al weer veel te lang geleden.......

Na de vorige opleving van de app-groep, begin vorig jaar, is het nu al maanden erg stil, en datzelfde geldt voor de activiteit op het NL forum. Hierbij dan wederom een oproep om met z'n allen te proberen de app-groep, de website en het forum levendig te houden. Dus heb je iets voor de site, stuur het en we kijken of we er iets mee kunnen. Heb je meetings die leuk kunnen zijn om met Country's te bezoeken, mail of post het, en wil je zelf een meeting organiseren, laat het weten!

De afgelopen tijd zijn we druk bezig geweest om verslagjes met foto's van meetings aan te vullen, maar we hebben daar nog gebrek aan. Van Zijtaart 2016, 2017 en 2018 bijvoorbeeld hebben we zelf geen foto's. Heb je daar dus foto's van, stuur ze op, dan maken we ook daar weer een verslagje van.

We hebben ook weer de jaarlijkse check gedaan van onze Country-kentekenlijst. Daarin staan van alle NL-Country's de kentekens, datum eerste toelating, datum op kenteken in NL en de vervaldatum van de APK. Het resultaat: 111 Country's op kenteken, waarvan 41 met APK. Het zouden er ook nog een paar meer kunnen zijn, omdat de RDW nog steeds niet eendudig is in de registratie van de VW Golf Country. Het is echter wel een indicatie voor het aantal nog rijdende VW Golf Country's in NL. Op dit moment worden geïmporteerde Country's veelal geregistreerd als "Golf" in plaats van "Golf Country". Je kunt zelf de kentekencheck doen op de site van de RDW en de registratie eventueel aan laten passen (Let op: Niet op de site van RDWDATA, want die kunnen niets aanpassen).

Hieronder alvast een agenda met de nu bekende evenementen:

23 Mei 2020 Nationaal Oldtimer Festival
Op 23 Mei 2020 is het Nationaal Oldtimer Festival op Circuit Park Zandvoort. Dit is een old- en youngtimer evenement, met daar omheen parades, vrij rijden en klassiekerraces op het circuit.
We willen weer proberen om voor een groep iets te regelen, maar door diverse persoonlijke omstandigheden is dat helaas niet gelukt. Dit jaar een nieuwe kans. Wil je er hoe dan ook naartoe, bestel dan alvast je (gratis show-)ticket. Meer informatie over dit evenement op www.nationaaloldtimerfestival.nl.

21 Juni 2020 Oldtimermeeting Zijtaart
De Meeting van de Zijtaartse Oldtimer Vrienden te Zijtaart (Gem. Veghel). Deze meeting staat jaarlijks op de kalender van iedere Country-liefhebber, omdat dit het "thuis"-evenement was van Sjang. En natuurlijk is Marco één van de organisatoren van deze meeting.
Later meer informatie via deze site of op www.zijtaartonline.nl.
Omdat dit jaar het 30-jarig jubileum is van de VW Golf Country zouden we het erg plezierig vinden als er heel veel Country's op de meetings verschijnen.......

11 Juli 2020 Oldtimerparade VW FunCup Spa-Francorchamps
Dit is echter nog onder voorbehoud. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement waar we met een paar Country's naar toe gaan om daarmee aandacht te vragen voor onze bijzondere Golf. Aanmelden is op uitnodiging en het aantal deelnemers is beperkt. Zodra er meer bekend is melden we dat via de site.

7-9 Augustus 2020 Internationaal Sommertreffen 30 jaar VW Golf Country
De Zomermeeting van onze Duitse vrienden, maar ook open voor buitenlandse Country's. Deze keer is die een behoorlijk eindje uit de buurt, op de grens met de voormalige DDR, in de plaats Werningerode bij het Harz-gebergte. Onderdeel van deze meeting is een bezoek aan Autostadt in Wolfsburg.
Wij gaan er in ieder geval naartoe, en Ralph ook, en als er meer NL-Country's mee willen kunnen die zich  aanmelden via www.vw-golf-country.de. Mocht dat niet lukken, meld je dan aan via het contactformulier, dan zorg ik dat de aanmelding bij de organisatie komt.

En alvast een doorkijkje naar meetings in 2021 en 2022........
....... 2021: Int. Wintertreffen (locatie nog niet bekend).
Juni 2021: Oldtimerrit Zijtaart.
Juli  2021: Int. Sommertreffen in Nordrhein-Westfalen.
....... 2022: Int. Wintertreffen (locatie nog niet bekend).
Juni 2022: Oldtimerrit Zijtaart.
....... 2022: Int. Sommertreffen in Nederland: Zeeland.

Heb je een vraag of opmerking over onze site, neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. Je mag natuurlijk altijd een berichtje achterlaten in ons gastenboek.